Dezinficiranje vozila u samo 30 minuta, za mirniju i čistu svakodnevicu

Mnogi vlasnici automobila redovito čiste i dezinficiraju svoj automobile kako bi zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih suputnika…

Pandemija uzrokovana Covid-19 virusom, natjerala nas je sve na dodatnu brigu o zdravlju. To je posebno važno u ovo vrijeme kada zbog straha od koronavirusa svi vodimo veću brigu o čistoći prostora u kojima često boravimo.

Dezinfekcija automobila ozonom je najbolji način za čišćenje unutrašnjosti automobila jer osigurava potpunu čistoću prostora i djeluje bolje nego osvježivači i deterdženti za čišćenje kokpita koji samo prividno čiste kabinu vozila.

Ozon (O3) je oblik kisika, a poznat je kao dobar borac protiv svih ljudskih patogena i potpuno je siguran za korištenje u prostorima u kojima ljudi često borave. Za razliku od ostalih sredstava na tržištu, ozon će ukloniti gotovo 99% bakterija i virusa koji se nalaze u unutrašnjosti automobila bez da ošteti njegove dijelove. Naime, određene maramice i druga sredstva za čišćenje unutrašnjosti automobila sadrže alkohol koji loše djeluje na osjetljive dijelove unutrašnjosti, posebice one načinjene od kože.

Čistite li upravljač, ručicu mjenjača ili kožna sjedala takvim sredstvima, koža će se isušiti i počet će pucati. Zato je bitno koristiti regeneratore kože nakon korištenja alkoholnih sredstava, a to nije praktično i često je skupo.Za razliku od takvih sredstava, ozon nema nikakve negativne učinke na automobil, a čisti ga bolje nego ostala sredstva na tržištu.

Uređaj za čišćenje ozonom spaja se na struju, a sonda se uvodi u automobil. Ozon cirkulira automobilom uz pomoć klime pa se preporučuje da se uz dezinfekciju automobila ozonom promijeni i filter klime. Uz sve prethodno opisano, ozon eliminira i sve neugodne mirise koji su se uvukli u unutrašnjost automobila poput dima cigarete i slično.

Komentari