DOKTORE POMOZITE

Citroën C5 2.0i (2006.) s automatskim mjenjačem, kako smanjiti potrošnju?

Ako je Citroën C5 u dobrom stanju, ne savjetujem vam prodaju, jer biste ga trebali prodavati ispod cijene, a kod kupnje rabljenog dizelaša izlažete se riziku da po visokoj cijeni kupite dotrajao model, s tko zna koliko kilometara…

PISMO ČITATELJA

Citroën C5 2.0 i, 2006., sa 143 KS i 5-stupanjskim automatskim mjenjačem. Dobro služi, ali troši 11 do 12 litara pa zbog skupog goriva ne znam što bih više napravio. Pokušavam ga prodati, jer bih želio kupiti rabljenog dizelaša, ali ga ne mogu ‘ni prodati, niti darovati’. Isplati li mi se ugraditi plinsku instalaciju?

ODGOVOR DOKTORA

Ako vam je auto u dobrom stanju, ne savjetujem vam prodaju, jer ćete u njoj puno izgubiti (trebat ćete auto prodati ispod cijene), a kod kupnje rabljenog dizelaša izlažete se riziku da po visokoj cijeni kupite dotrajao model, s tko zna koliko kilometara.

U takvim se slučajevima često na skupim servisima i popravcima izgubi višestruko više nego se uštedi na gorivu. Potrošnju možete smanjiti ako servisirate motor, pazite da su gume uvijek napuhane na tlak za visoko opterećenje i vozite umjereno.

Ugradnja plinske instalacije za vas je pravo rješenje, pogotovo ako godišnje prelazite više od 15.000 km

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin