DOKTORE POMOZITE

Ford Focus 1.6 (2008.) ima problema s pražnjenjem akumulatora…

Prije kupnje novog akumulatora obvezno treba provjeriti strujni ‘ulaz-izlaz’ – kako se puni i kako prazni akumulator…

SIMPTOMI

Na Ford Focusu 1.6 iz 2008, nakon gašenja ostaje gorjeti signalna lampica od struje (akumulatora) i zbog toga mi se dosad dvaput ispraznio akumulator. Planiram kupiti novi… novog akumulatora

DIJAGNOZA

Prazni se akumulator, jer se struja negdje gubi (jakost struje u mirovanju treba biti manja od 0,15 A. Savjetujemo vam da servisirate alternator i elektropokretač te regulator napona te da istodobno provjerite gubi li se igdje struja.

No, važno je provjeriti je li ispravan alternator, odnosno proizvodi li se dovoljno struje te je li ispravan elektronički regulator napona punjenja. Na 12-godišnjem automobile preporučljivo je i preventivno servisirati alternator, a i elektropokretač (anlaser). Smanjit će im se otpori, a povećati učinkovitost.

Alternator će proizvoditi više električne energija, a elektropokretač će je manje trošiti. Dakle, provjerite sve navedeno, a, eventualna kupnja akumulatora (ako se sve popravi vjerojatno će ‘oživjeti’, treba se napraviti tek nakon što se sve prethodno dovede u red.

Autoportal.hr

kvalitetom i stručnošću protiv kleptomanije autorstva, lažnih objava, ‘fake’ internetskog prometa i tzv. pratitelja

Autor

Preporučeni sadržaj