DOKTORE POMOZITE

Je li potrebno ulijevati aditiv u dizelsko gorivo? Nije nužno, ali dobar aditiv koristi!

 

Svako je dizelsko gorivo aditivizirano svim potrebnim aditivima, koji osiguravaju ne samo potrebe karakteristike za kvalitetno izgaranje, nego i zaštitu motora, ali kvalitetan aditiv pomaže…

PITANJE

Posjedujem Volkswagen Golf VI 1.6 TDI iz 2011. Dobio sam savjet od nekoliko automehaničara da na svaki drugi rezervoa, uspem ulje ATF ili neki od aditiva za brizgaljke, kako bi se produljio njihov životni vijek. Njihove su tvrdnje da je na našem tržištu gorivo dosta ‘suho’ i da je ulje potrebno kako bi se podmazali sustavi za ubrizgavanje. Čitajući forume, naišao sam na neke postove gdje se to demantira.Zanima me Vaše stručno miljenje o tome.

ODGOVOR DOKTORA

Prema službenoj specifikaciji distributera u Hrvatskoj, svako je dizelsko gorivo aditivizirano svim potrebnim aditivima, koji osiguravaju ne samo potrebe karakteristike za kvalitetno izgaranje, nego i potrebnu filtrabilnost (otpornost na izlučivanje parafina pri niskim temperaturama) te mazivost, važnu za trajnost visokotlačne pumpe i brizgaljki (podmazuju se isključivo gorivom). Specijalizirani aditivi za dizelsko gorivo, provjerenih proizvođača, korisni su i preporučljivi, ali u gorivo ni u kojem slučaju ne dodavajte ulje za automatske mjenjače, niti neko drugo strojno ulje, što je koristilo u starim dizelašima.

Autoportal.hr
kvalitetom i stručnošću protiv kleptomanije autorstva, lažnih objava i ‘fake’ internetskog prometa

Autor

Preporučeni sadržaj