DOKTORE POMOZITE

Mercedes-Benz B 180 CDI iz 2011. trza pri ubrzanju između 1800 i 2400/min

Provjerite tlak goriva u zajedničkom vodu (common-railu), koji na minimumu treba biti najmanje 290 bara, a pri punom opterećenju 1550 bara

PITANJE ČITATELJA

Mercedes-Benz B 180 CDI iz 2011. sa 239.000 km (stvarnih). Vuče dobro, ali pri dodavanju gasa, između 1800 i 2400/min, vibrira i cuka, češće kad je jako zagrijan.

ODGOVOR DOKTORA

Najprije provjerite tlakove kompresije hladnog motora, kako bi se utvrdilo stanje (istrošenost). Za taj motor ispod 28 bara nije prihvatljivo, a simptomi mogu ukazivati na trošenje jednog ili više cilindara. Treći je najizloženiji trošenju. Ako to štima, a motor dobro vuče pri visokim okretajima, turbopunjač je OK, ali treba posumnjati na sustav ubrizgavanja.

Provjerite tlak goriva u zajedničkom vodu (common-railu), koji na minimumu treba biti najmanje 290 bara, a pri punom opterećenju 1550 bara. Ako te vrijednosti nisu ispunjene, često je upitna ispravnost visokotlačne pumpe i regulatora tlaka goriva. Trzanje toplog motora pri srednjim okretajima ukazuju na premalu količinu goriva na  brizgaljkama Bosch.

Provjerite povijest servisiranja, jer problem može biti i zbog neredovite izmjene filtra goriva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin