KUPNJA RABLJENOG

Isplati li se otići u inozemstvo kupiti rabljeni automobil? Ovo su razlozi za i protiv

Pri kupnji rabljenog automobila, u pravilu se želi za što manje novca doći do što boljeg automobila. Te suprotnosti nije lako pomiriti…

Mnogi zbog toga razmišljaju o odlasku u inozemstvo po rabljeni auto, smatrajući da će time proći povoljnije nego u Hrvatskoj, te da će zaraditi.

Ako se želite odlučiti na to, ovo su razlozi za i protiv:

PRO

Štedite na prodajnoj proviziji, koja često prelazi 20 posto, imate neusporedivo veći izbor modela, izvedbe karoserije, opreme i motorizacije, uvjeti kupnje su bolji nego kod nas, jer se probna vožnja podrazumijeva, svu proceduru unosa automobila možete razmjerno jednostavno napraviti sa špediterom i automobil dovesti na kotačima, pa plaćate samo dolaznu kartu, a prilikom odlaska u inozemstvo možete usput obaviti i neku drugu povoljnu kupovinu.

PROTIV

ušteda, ako je uopće bude, ne vrijedi izgubljenog vremena i napora, izlažete se višestrukom riziku na putovanju, od nesreće do plaćanja kazni za prometni prekršaj. Također, ako u Hrvatskoj kupujete od autokuće s dobrim bonitetom lakše ćete, u slučaju bilo kakvih nepravilnosti (vraćena kilometraža, zatajen sudar…), zaštititi svoje interese. Usto možete pregovarati komforno i ‘ubijati’ cijenu, a mnogi prodavači, zbog veliki zaliha i konkurencije, neke će modele prodati bez zarade.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo