PRIPREMA AUTOMOBILA ZA ZIMU

Kvalitetno održavanje i servis, jamstvo za sigurnu vožnju u zimskim uvjetima

Redovito održavanje originalnim rezervnim dijelovima jamstvo je sigurnosti, dugovječnosti, pouzdanosti, ekonomičnosti i zaštite okoliša. To potvrđuje servisna mreža Mercedes-Benz

Mnogi, na žalost, nakon isteka jamstvenog roka, prestaju s redovitim održavanjem u ovlaštenoj servisnoj mreži, te ga potpuno zanemare ili automobil nastave održavati izvan ovlaštene servisne mreže, sa zamjenskim dijelovima. Pritom misle da će u štedjeti, ali događa se suprotno.

Automobil s neoriginalnim dijelovima postaje manje pouzdan i trajan, pa se skraćuje interval izmjene dijela, a servisni posao treba često ponoviti. Plaća se dvostruko! Samo jedan neodgovarajući dio može poremetiti funkcioniranje cijelog sklopa i oštetiti druge dijelove, a troškovi popravka i posljedice, odnosno izravna i neizravna šteta višestruko nadmašuje ono što se ‘uštedjelo’.

Automobil postaje manje pouzdan, a mogućnost otkazivanja donosi nepredvidive troškove, i rizike. Istodobno se pogoršava sigurnost, posebice kad su u pitanju dijelovi kočnica, ovjesa, upravljačkog mehanizma, pa čak i metlice brisača, koje lošije brišu staklo. Motor sa zamjenskim vitalnim dijelovima, poput filtara, svjećica, brizgalica… ima lošije performanse, a više troši goriva i ispuhuje štetnih ispušnih plinova.

Dobri primjeri za izreku: ‘nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino’! Obavljeni servis Mercedes-Benz partner unosi u sustav digitalne servisne knjižice (DSB), što podiže vrijednost auta. Originalni dijelovi i ovlašteni servis jamče da je vozilo cijelo vrijeme eksploatacije u izvornom stanju.

Usto, redovito održavanje u ovlaštenoj mreži osiguravaju kvalitetnu potporu vlasniku vozila i u izvanrednim okolnostima: tehnički kvarovi, problemi s paljenjem, nezgode, krađa dijelova ili vandalizam. Bilo što od toga realan je scenarij i razlog da Vam pokvari dan i prouzroči neplanirane troškove.

Vlasnik vozila Mercedes-Benz, koje je u sustavu redovitog održavanja u ovlaštenom servisu (po servisnim standardima proizvođača ima pravo na popravak manjih nepravilnosti na licu mjesta, a u slučaju većeg kvara besplatan je i odvoz neispravnog automobila te zamjensko vozilo.

U slučaju da se kvar desi u inozemstvu, i na putovanje zrakoplovom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin