MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

Liqui Moly Kühlerreiniger (300 ml): čistač hladnjaka, eliksir za motor

-

Hlađenje je iznimno važno za učinkovitost, pouzdanost i trajnost motora. Da bi bilo učinkovito, potrebno je dobro funkcioniranje hladnjaka… 

Foto: blueschoolofmotoring.com

S vremenom u hladnjaku se nakupe nečistoće, što sprječava protok rashladnog medija i smanjuje intenzitet izmjene topline. Zbog toga je korisno u hladnjak doliti Liqui Moly Kühlerreiniger (300 ml), čistač hladnjaka.

Liqui Moly Kühlerreiniger učinkovito uklanja nečistoće iz unutrašnjosti sustava za hlađenje i tako vraća rashladnom sustavu izvorna svojstva. čistač hladnjaka. Liqui Moly Kühlerreiniger  ima sljedeća svojstva:

– ne sadrži kiseline i lužine
– rastvara mulj
– uklanja masnoće
– neutralizira kiselinu
– neutralan u kontaktu s gumom i plastikom
– kompatibilan s antifrizom

Pogodan je za sve rashladne sustave vozila, osobnih i gospodarskih, autobusa, brodskih motora, kamiona i ostalih strojeva. Postupak je sljedeći:

Dodaje seu rashladni sustav i uključuje grijanje kabine te, ovisno o stupnju zaprljanja treba ostaviti motor u radi na radnoj temperaturi 10 do 30 minuta. Nakon  čišćenja potrebno je ispustiti rashladnu tekućinu, dobro isprati sustav te napuniti prema uputama proizvođača.

Doziranje je u omjeru 1:33 te je doza dovoljna za 10 litara rashladnog sredstva. Liqui Moly Kühlerreiniger se može kupiti u svim specijaliziranim prodavaonicama autodijelova.

Autor