DOKTORE POMOZITE

Lupanje hidropodizača ventila, znak dotrajalosti i sumnja na vraćenu kilometražu

Više puta smo savjetovali da kod kupnje rabljenog automobila, posebice dizelskog, treba temeljito provjeriti stanje motora i prijenosnog mehanizma, jer se tako može procijeniti što kupujete…

Svaki treći ili svaki četvrti auto na tržištu rabljenih s vraćenom kilometražom, a u vašem slučaju na to ukazuje nerealno mala kilometraža (takve aute u pravilu kupuju osobe koje dosta voze) i činjenica da su već otkazali hidraulički podizači ventila (u pravilu izdrže puno više).

Četiri su moguća uzroka: greška u hidropodizaču, neredovita izmjena ulja (otkazivanje hidropodizača najčešće ukazuje na to), agresivna vožnja i vraćanje kilometraže. Pramda po pravilu treba mijenjati sve podizače u kompletu, izmijenite samo oštećene (istrošene).

Napravili ste grešku prilikom kupnje, jer zbog želje za štednjom gorima niste sve uzeli u obzir. Zašto bi netko takvu solidnu limuzinu dobrih performansi i niske potrošnje prodavao dok je u dobrom stanju?

Ako ocijenite da ste prevareni, možete podnijeti sudsku tužbu, a realnost navedene kilometraže odredit će se vještačenjem.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo