SAVJET KOD KUPNJE RABLJENOG (1)

Malo je onih koji prodaju automobil dok je u dobrom stanju, posebice dizelski…

Foto Autoportal.hr

Svježi lak, nemiran rad motora, dim iz ispuha, izlizane obloge i nepravilno potrošene gume ukazuju da je automobil prešao znatno više od deklariranoga…

AS Kramar – vaša adresa za kupnju rabljenog automobila

Najgore je ipak, ako kupite ukradeni auto, ne samo jer ćete izgubiti i ‘ovce i novce’, nego što se izlažete većoj ili manjoj neugodnosti. Nerealno niska cijena vozila koja se najčešće kradu (Volkswagen Golf, Passat, Audi A4 i A6, BMW Serija 3, 5 i X5, Mercedes-Benz E-klase…) prvi je znak da je nešto sumnjivo.

Još je sumnjivije ako je bilo koje staklo neoriginalno, odnosno ako su volan i plastična obloga oko volana noviji od ostatka auta. Naime, ti se dijelovi oštećuju i potom mijenjaju prilikom krađe. Pregledajte postoje li oštećenja oko brave na vratima i kontaktnom ključu. Posebice temeljito treba provjeriti lim gdje je broj šasije, odnosno pločica s podacima o vozilu.

No, bez obzira na to, često je vrlo teško prepoznati ukradeni auto te je najbolje s papirima otići u ovlašteni servis, a ako imalo posumnjate i u MUP. Ako je vlasnik auta ’čist’ ne bi se trebao protiviti provjeri. A ako kupujete dizelski automobil, obvezno ga temeljito provjerite prije kupnje.

 

Autor

Preporučeni sadržaj