SLR MCLAREN TUNING

Mercedes-Benz SLR McLaren by Mansory fantastičan je dokaz kako ‘Batmobile’ može biti stvaran

Kultni Mansory u svojoj bogatoj povijesti svakako ima fantastičnih projekata, a jedan od njih je svakako ovaj SLR koji neodoljivo podsjeća na jurilicu iz Gotham City-a…

Mercedes-Benz SLR McLaren jedan je od onih automobila koji će zasigurno u povijesti autoindustrije imati kultni status. Po uzoru na prethodnika na kojeg je ‘duhovno oslonjen’, (300 SLR)  moderni Sport Leicht Rennsport itekako je rijedak prizor. Tom svjedoče i brojke od svega 2157 proizvedenih primjeraka između 2003. i 2010. godine.

(foto: Mansory)

Karakterističan dizajn ovog automobila s ‘gullwing’ vratima te ispušnim sustavom ispod prednjih vrata svakako će ostati dobro upamćen. Mansoryev primjerak ove jurilice sišao je s proizvodnih traka 2005. te je lakiran u Crystal Galaxite metalik crnu boju. Tu su i brojni dijelovi od karbonskih vlakana, a u unutrašnjosti jedino upada u oko naknadno ugrađen infotainment sustav.

(foto: Mansory)

Ispod haube nalazi se kultni 5.4 V8 Kompressor ‘napucan’ na čak 700 KS (iz tvornice stiže sa 617 KS), a pogon je isključivo na stražnje kotače. Premda nema točne informacije koliko mu je s modificiranim motorom potrebno do 100 km/h, pretpostavlja se da je to vrijeme oko 3 sekunde.

(foto: Mansory)

Automobil se trenutno prodaje u auto salonu u Nizozemskoj, a budući da je prošao svega 35 tisuća kilometara, cijena od 290 tisuća eura i nije predmet isčuđavanja…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo