DOKTORE POMOZITE

Može li se automobil s klima uređajem lakše zapaliti?

Klimatizacijski uređaj ne povećava rizik samozapaljenja automobila, koje se događa rijetko, uglavnom nakon sudara i više kod automobila s benzinskim motorom…

Uzrok je u lošem održavanju vitalnih sustava, prvenstveno zbog curenja goriva i doticaja s ispušnim sustavom ili kratkog spoja električne instalacije.

PITANJE ČITATELJA

Alfa Romeo 156 1.6 T.S., 2002., 231.000 km. Čuo sam da kod automobila s u građenim klima uređajem lakše dođe do samozapaljenja. Koliko je to opasno? Naime, odnedavno osjećam da klima uređaj slabije hladi…

ODGOVOR DOKTORA

Samozapaljenje automobila događa se rijetko, uglavnom nakon sudara i to više kod automobila s benzinskim motorom. Klimatizacijski uređaj može izazvati probleme (kratki spoj na instalaciji) samo ako je u lošem stanju.

Nema karakterističnih mjesta, niti tipičnih kvarova koji izazivaju paljenje vozila. Zbog toga vam savjetujemo da otiđete u specijalizirani servis, na pregled, odnosno servis uređaja.

Slabije hlađenje posljedica je gubljenja rashladnog plina, oštećenog ili zaprljanog isparivača ili dotrajalog kompresora. Savjetujemo vam da ga istodobno dezinficirate, čime će se ukloniti neugodni mirisi i loš utjecaj na zdravlje.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo