PROMETNI STRUČNJAK

Nesreća zbog ustupanja prednosti ukazuje na podijeljenu krivnju…

Niste u cijelosti krivi za nastalu nesreću, jer se, prema navedenom, radi o podijeljenoj odgovornosti. Stupanj odgovornosti svakog sudionika nesreće odredit će sud, na temeljpolicijskog uviđaja.

PITANJE ČITATELJA

Iz sporedne ceste uključivala sam se na glavnu, na kojoj je vozač vozila u prednosti vidno usporio kako bi me propustio. No, kad sam se uključila na glavnu cestu, na mene je naletjelo drugo vozilo, koje je po isprekidanoj liniji iz suprotnog smjera pretjecalo kolonu. Jesam li potpuno kriva za nesreću?

ODGOVOR PRAVNOG STRUČNJAKA

Niste u cijelosti krivi za nastalu nesreću, jer se, prema navedenom, radi o podijeljenoj odgovornosti. Stupanj odgovornosti svakog sudionika nesreće odredit će sud, na temelju policijskog uviđaja.

U prometu je moguće i nije protupravno da vozači koji voze cestom s prednošću prolaska ustupe prednost vozaču iz sporedne prometnice. Ako ja takav postupak očit svim sudionicima u prometu, dužni su ga poštovati i drugi vozači.

Za stupanj vaše odgovornosti najvažnija je činjenica je li vozač koji vas je udario započeo s pretjecanjem prije nego vam je drugi vozač ustupio prednost.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin