NE POKUŠAVAJTE OVO DOMA

Ručna klima vam ne odgovara, evo kako ćete ugraditi automatsku klimu

Odmah ćemo naglasiti kako je ovaj proces transformacije izričito kompleksan, čak se i u svijetu rijetko viđa, te kao takav zahtijeva bogato znanje i vješte ruke…

Vrijedna i sve poznatija ekipa Driver’s Wish iz Stupnika nedavno je odradila nesvakidašnju transformaciju. BMW Serije 3 (F30) stigao je na ugradnju ni manje ni više, nego – automatske klime.

Možda vam se na prvu tu ništa ne čini čudnim i kompliciranim, ali pozadina priče je bitno drugačija. Zašto?

Pa recimo u kratko, za ugradnu automatskog klima uređaja, u ovom slučaju dvozonske klime, bilo je potrebno zamijeniti unutarnju jedinicu, ugraditi nove kontrole, senzor kvalitete zraka, središnji tunel, zadnje otvore za zrak (ako ih auto nema) i solarni senzor također, ožičenje senzora, te novu CAN2 komunikaciju za LCI klimu.

S obzirom na to kako je potrebno zamijeniti unutarnju jedinicu, koja se nalazi ispod armature, Driver’s WIsh stručnjaci su izvadili sve ukrasne lajsne, ventilacijske otvore, volan, ekran i kontrole. Potom se skinula armatura, kao i čelično ojačanje. U prostoru motora odspajaju se crijeva za plin i rashladnu tekućinu. Reverznim postupkom sve se vraća nazad uz spomenuta ožičenja.

Po želji vlasnika, u postupku vraćanja običnu armaturu su zamijenili s verzijom koja je u potpunosti kožna (gornji i donji dio) i s otvorom za head-up display. Head up display je prilično jednostavna ugradnja koja zahtjeva postavljanje na čelično ojačanje i povezivanje kabelom na instrument tablu (naravno pod uvjetom da ista podržava HUD sto je ovdje bio slučaj). Naravno, pri tome je odrađeno i potrebno kodiranje.

Fascinantna transformacija. Biste li imali hrabrosti napraviti ovakvu preobrazbu na svome automobilu sami?

Izvor: Driveteam.hr  ///  foto: Driver’s Wish 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin