ULJNI ADITIV

MotorCoat LS27, dodatak ulju koji funkcionira. Savjetujemo!

MotorCoat LS27 smanjuje trenje i potrošnju goriva te poboljšava performanse i produljuje vijek motora…

Deseci korisnika u suradnji s Autoportalom potvrdili su njegova izvrsna svojstva. Za aditive motornih ulja u pravilu se navodi  da bitno poboljšavaju podmazivanje, odnosno smanjuju trenje u kliznim kontaktima, što je osnovno svojstvo svakog maziva. Time se smanjuje trošenje vitalnih dijelova motora i produžava vijek, te poboljšavaju performanse, uz istu ili nižu potrošnju.

No, iskustva su pokazala da je od mnogih aditiva, u praksi, malo koristi. Aditivi (dodaci) podjednako su važni kao bazna ulja, koja mogu biti mineralna i sintetična, jer im osiguravaju potrebna svojstva: čišćenje, raspršivanje, protočnost, otpornost na trošenje, visoke pritiske i koroziju, smanjenje trenja, sprječavanje starenja i pjenjenja.

Svako je motorno ulje već aditivizirano potrebnim dodacima te svaki proizvođač službeno navodi da dodatni nisu potrebni. Nedavno se pojavio američki proizvod Motor Coat LS27. O njemu su elaborirali gotovo svi mediji, uglavnom u hvalospjevima. Najprije smo ga ispitali na jednostavnom uređaju za mjerenje trenja, gdje se potvrdilo stvar funkcionira (smanjuje trenje).

Radi se o sintetičnom koncentratu koji ne sadrži teflon ni silikon, niti grafit te ne stvara talog, a može se kombinirati sa svim motornim uljima. Dodaje se u omjeru od pet posto te je osnovna doza 0,25 litara (249 kn), odnosno 0,5 l (448 kn).

Kako to funkcionira u praksi, provjerili smo mjerenjem na probnim valjcima u tvrtki Auto Tim na Toyoti GT 86, snage 200 KS i momenta 205 Nm. Potvrdilo se da stvar funkcionira, jer je izmjereno povećanje snage i momenta, a motor radi uglađenije. Motor Coat LS27 koristi motorima, mjenjačima, diferencijalima i drugim sklopovima gdje nastaje trenje i trošenje.

Pogledajte zanimljiv video koji jasno ukazuje učinkovitost aditiva MotorCoat LS27, koji znatno smanjuje trenje i trošenje vitalnih dijelova motora:

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo