BMW NA KVADRAT

Alpina B3, karizmatičnija sportska verzija Trice, nasvirana na 462 KS

U očekivanju novog Top Gun modela BMW M3, slavni bavarski tuner je predstavio luksuznu tuniranu verziju Serije 3, sa sportskim podvozjem i pogonom 4×4, koja stotku hvata za 3,8 sekundi i može potegnuti 303 km/h…

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH, tvrtka iz bavarskog Buchloea, specijalizirana za friziranje BMW-ovih modela, predstavila je luksuznu, friziranu verziju novog model Serije 3, limuzinskog (G20) i karavanskog (G21) – Alpina B3. Ovo je benzinska transformacija, a napravili su i dizelsku DS3 S.

Dobrodošla je to novost za ljubitelje nabrijane bavarske mehanike, svojevrsnog ‘BMW-a na kvadrat’, prije dolaska nove verzije tvorničkog Top Gun modela srednje klase BMW M3 (G80). Redni 6-cilindarski bi-turbobenzinac 3.0 ‘navijen’ je na 462 KS i 700 Nm, poboljšana je i aerodinamika.

Izvrsnim voznim svojstvima pomaže sportski Alpina- podvozje, pogon 4×4 sa stražnjim samokočnim diferencijalom  tipa Torsen i sportski dorađen 8-stupanjski automatski mjenjač ZF. U prepoznatljivom sportski-luksuznom izdanju do 100 km/h ubrzava za 3,8 sekundi.

Uzbudljivim performansama, uz ubrzanje do 200 km/h za 13,4 s, pomaže i sustav za ‘leteći start’, Launch-Control te pet razina dinamike vožnje (motor-mjenjač-podvozje-upravljač).

Prave se sportske performanse posižu u programu Sport+, koji ukrućuje ovjes i upravljač, ubrzava odziv na gas i podiže okretaje za uključivanje višeg stupnja.

‘Forte’ tvrtke Alpina je što svoje modele isporučuje bez elektroničke blokade brzine pa limuzinski model B3 postiže zavidnih 303 km/h. Karavanska verzija Touring ima neznatno lošije performanse (3,9 s, 300 km/h).

Alpina B3 je privlačna luksuzno-sportskom izvedbom unutrašnjosti, sa skupocjenom Lavalina-kožom, umecima od drva, nožnim komandama od brušenog aluminija. Alpina B3 se na tržištu očekuje u prvom kvartalu 2020.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo