BMW M235i Gran Coupe (2020.): coupe-limuzina s 306 KS na temeljima Serije 1

Bavarska je marka u velikoj ofenzivi i ne obazire se na koronavirus. Nakon što je početkom godine bljesnuo Gran Coupe Serije 2, izveden iz nove Serije 1, priprema se Top Gun verzija…

BMW M235i xDrive Gran Coupé, koji se priprema ta početak ljeta, odnosno popuštanje pandemije, tvornički je sportski tuniran, što naglašava atraktivna transformacija s 20 mm sniženim podvozjem, povećanim usisnicima za zrak i spojlerima te atraktivnim 18-colnim alu naplacima s gumama 225/40.

Pod prednjom je haubom 4-cilindarski turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem, koji s potporom 48-voltnog blago-hibridnog sustava ispaljuje čak 306 KS, dakle 153,2 KS po litri obujma. Dvolitreni ‘vulkan’, s električnom injekcijom snage…

Snaga se 8-stupanjskim automatskim mjenjačem Steptronic i 4×4 pogonom xDrive, sa samokočnim diferencijalima Torsen, učinkovito usmjerava na podlogu. Ležanje poboljšava M sportsko podvozje.

Sve to omogućava ubrzanje do stotke za 4,9 sekundi, a najveća je brzina ograničena na 250 km/h. U paketu Performance, s potpuno ‘otvorenim’ motorom novi bavarski coupe može potegnuti 280.

Vežite se, uskoro polijećemo…

Komentari