POLJSKI KEGGER NA POTEZU

Mercedes-Benz Sprinter kao šlep služba u F1 Petronas bojama, u limitiranoj izvedbi od 125.000 eura!

-

Mercedes-Benz Sprinter u formi šlep vozila Formule 1, poljski Kegger napravio je odličan posao…

Ako niste čuli do sada, za ove Poljake i njihov tuning zanat, sad ćete ih sigurno zapamtiti. Kegger je predstavio možda i najatraktivnije šlep vozilo na svijetu, koji su preradili po AMG i Formula 1 principima. Kao baza je poslužio Mercedes-Benz Sprinter…

Kako ovaj model slavi uskoro 25 godina, postojanja, Poljaci su u čast nadolazećeg jubileja, najavili proizvodnju 25 primjeraka Sprintera, a koji će zapravo biti dioSprinter Petronas Edition kolekcije. Cijena jednoga? Očekivano puno, 125.000 eura!

Karoserija ove dorađene ‘šlepe’ nosi boju tima Formule 1 s nazivom Mercedes-AMG Petronas F1.

Osim boje, Kegger ekipa se svojski potrudila u doradama. Tako je Sprinter je u postupku dorade dobio novi prednji branik s uvećanim usisnicima za zrak, bočne pragove i zatamnjene rešetke hladnjaka. Utisak dopunjuju i naplaci od lake legure veličine 18 cola. Posebno dojmljivo izgledaju ispušni nastavci, koji u svojem prepoznatljivom romboidalnom formatu izazivaju respekt i nešto su što ne očekujete na kombiju…

Naravno, ni AMG oznake nisu izostale, ali ekspertni sportski odjel nema ništa s ovim modelom.

Ako vas je Sprinter izvana osvojio, isto će biti i s pogledom na kabinu. Poljaci nisu štedjeli na materijalima, tako su alcantarom obložili gotovo cijelu centralnu konzolu, ali i sjedala i vrata.

Sprinter Petronas Edition zamišljen je kao model u najsnažnijoj varijanti Sprintera koja se uopće i nudi na Starom kontinentu. Pokreće ga trolitarski V6 turbodizel od 190 KS i 440 Nm momenta.

Poljaci, svaka čast!

Foto: Kegger

Autor