ROADSTER NA KVADRAT

Toyota GR86 s +260 konja je novi GT86 s Viagrom, dobrodošla zvijezda na tržištu jurilica. Ideeš…

Toyota GT86, s potporom najbolje BMW-ove mehanike, na tržištu je od 2012., što pokazuje koliko je japanski roadster uspješan, ali i ‘govori’ da je došlo vrijeme za nasljednika…

A kakav može biti nasljednik jurilice nego samo oštriji, snažniji i brži?! To bi mogao biti novi model Toyota GR86, kojeg pokazuje render objavljen na portalu de.motor1.com.

Premda se najavljuje mogućnost da se Toyota vrati suradnji sa Subaruom te da iskoristi nabrijani 4-cilindarski bokser 2.4, sve govori da će GR86, čiju bi konceptnu verziju mogli vidjeti već na salonu u Ženevi, od 5. do 15. ožujka 2020, biti upregnuta BMW-ovim 4-cilindarskim Twin-turbo benzincem, koji bi trebao ispaljivati više od 260 KS.

Po koncepciji slavnih jurilica s motorom uzdužno sprijeda i pogonom straga, koju je zagovarao legendarni Il Commendatore, snaga bi se straga usmjeravala ZF-ovim automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva.

Atraktivno sportski opremljena Toyota GR86 do stotke će ubrzavati za 7,2 s, najveća će brzina biti ograničena na 250 km/h. Doplatom paketa GR Performance, ‘špica’ će biti podignuta na 270 km/h. Treba li više?! Najavljuje se i mogućnost posebne, Top Gun izvedbe, sa 6-cilindarskim turbobenzincem 3.0 snage 340 km/h. Više će se znati uskoro u Ženevi…

Ilustracija: de.motor1.com

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo