6,2 LITARSKI V8 ZA 436 KS!

Volkswagen T3 s V8 motorom je njemački tuning automobil godine

-

Auto Bild je odabrao, najbolji njemački tuning automobil bio je monstruozni T3 s V8 motorom iz Corvette!

Volkswagen T3 s većim motorom, puno većim motorom nego inače. Ovaj tuning projekt osvojio je Nijemce.

Model koji stiže iz vremena kada je motor straga bio najnormalnija stvar, sad je ipak nešto drugačije koncipiran. VW T3 pokreće LS3-V8 ispod utovarnog prostora. Taj atmosferski sklop koji se može vidjeti serijski u Chevrolet Camaro SS i Corvette C6 broji čak 436 KS. Najbolje od svega, ovaj kombi uopće ne ostavlja dojam kako je neki projekt. Ovom ludom mješavinom, Sidney Hoffmann i njegovi suradnici su T3 promovirali u finale. Na kraju, tuning zajednica ga je putem internetskog glasovanja proglasila najboljim tuning automobilom u Njemačkoj!

Snažan motor vidljiv je kroz bočne stranice sa strane. Ovaj projekt tako se može pohvaliti vrhunskom raspodjelom težine zahvaljujući središnjoj poziciji ugradnje.

Osnova pretvorbe je VW T3 Transporter iz 1988., u čijem stražnjem dijelu je “brnčio” turbodizel od 70 KS. Izletio je i napravio mjesta za 6,2-litreni LS3 V8, a White je postavio motor izravno iza vozačeve kabine za optimalnu raspodjelu težine (50:50). V8 prenosi svojih 436 KS i 575 Nm okretnog momenta na ručni mjenjač s dizelskog BMW E60 serije 5. Na stražnjoj osovini, diferencijal je iz VW Touarega V10 TDI, koji raspoređuje snagu između kotača. Kako bi se sve smjestilo, okvir transportera je morao biti potpuno modificiran. Tu je bio i ispušni sustav vlastite izrade, dok je kabina dobila impresivna sportska sjedala.
Sve u svemu i više nego dovoljno za slavlje…

Foto: Screenshot

Autor