BRITANCI U POTRAZI

Volvo S80 u Velikoj Britaniji je apsolutni rekorder, prevalio 1.150.000 km!

-

Očito vozila s abnormalnom brojkama na brzinomjeru u vidu kilometraže, nisu samo česta pojava na našim prometnicama…

Potraga za automobilom s najvećom kilometražom u Britaniji, potaknuta je na inicijativu automobilskog magazina – Bargain Cars. Vladar rubrike “maratonci” je Volvo S80 iz 2001., s nevjerojatnih 1.151.000 kilometara iza sebe.

Volvo s dizelskim motorom kupio je 2001. vlasnik koji je vršio usluge VIP transfera i već je u prve tri godine prešao je nešto manje od 400.000 kilometara, prije nego što će automobil postati aerodromski taksi. Njegov prvotni vlasnik prodao je automobil 2016. godine, a do danas je S80 promijenio još tri vlasnika, i prevalio teško zamislivu brojku od preko milijun kilometara.

Bargain Cars magazin i dalje će tražiti rekordere, a ovaj Volvo još je jedan dokaz pouzdanosti i dugotrajnosti modela starijeg godišta.

Urednik Bargain Cars Peter Simpson rekao je: „Volvo je izvanredan, ne samo zato što još uvijek ide, već i zato što još uvijek vozi jako dobro – moćan je, uglađen i još uvijek prilično čvrst. To pokazuje da će vas, ako dobro održavate automobil, nagraditi pouzdanošću.

foto: Bargain Cars

Autor