Servis

ADITIVI ZA GORIVO: DA ILI NE?

Načelno, aditivi za gorivo nisu potrebni, ali ako koristite kvalitetne aditive (poznatih marki, kakvi se prodaju na našim crpkama), produljit ćete vijek sustava za ubrizgavanje i motora.

BOSCH EPS 708 NOVA ISPITNA STANICA ZA COMMON RAIL MOTORE

Tlak ubrizgavanja na modernim common-rail dizelskim motorima kontinuirano se povećava zadnjih nekoliko godina.

ŠTO KUPITI, ALFU 147 ILI TOYOTU COROLLU

A između rabljene Alfe 147 i Toyote Corolle, uvijek bih izabrao Corollu.

KAKVA JE KVALITETA MEGANEA 2.0T

Radilo se o kvalitetnom motoru, jer Renault ima bogato iskustvo s turbobenzincima, pogotovo iz sportskih motora. No, kupnja takvog visokoopterećenog rabljeng motora je riskantna, jer je za trajnost važno dobro održavanje, redovita izmjena motornog ulja s filtrom, stalno korištenje potpuno sintetičnog ulja, provjeravanje razine ulja i dolijevanje te vožnja bez čestog forsiranja. 

KANGOO 1.9 DIESEL HLADAN RADI POPUT TRAKTORA

S obzirom na simptome i starost automobila (i tko zna koliko prijeđenih kilometara), najprije bismo posumnjali na istrošenost motora, odnosno padu kompresije, u jednom ili više cilindara.

TREBAM LI MIJENJATI ZUPČASTI REMEN NA ASTRI CARAVAN 1.7 DTI

Preporučujemo vam da izmijenite zupčasti remen, zajedno s napinjačem i pratećim valjcima - vodilicama (servisni komplet), jer je izmjena određena prijeđenim kilometrima i godinama

KOJE GUME IZABRATI, UNIVERZALNE ILI...

Univerzalne gume su za dalmatinsko ceste najbolje rješenje. Naime, problem je u asfaltu loše strukture i sastava, s velikim udjelom vapnenjačkog agregata (zbog štednje).