TKO JOŠ NIJE GLEDAO KAMIONDŽIJE?

Miodrag Petrović Čkalja, na današnji dan rođen je kamiondžija koji je nasmijavao generacije

Foto: Screenshot

Dan šale, 1. april, sudbina je htjela baš taj dan da se rodi jedan od najvećih komičara bivše Jugoslavije. Poznat pod nadimkom Čkalja, osvojio nas je legendarnim nastupima, posebno u Kamiondžijama…

Kako nas ovaj čovjek i dan danas zna nasmijati. Miodrag Petrović rođen je u Kruševcu, u Srbiji 1. travnja 1924., bio jedan od najpoznatijih glumaca i zasigurno jedan od najboljih komičara na prostorima bivše Jugoslavije.

Nadimak po kojem ga svi znaju, Miodrag Petrović dobio je još kao dijete. Upadljivi nadimak Čkalja mu je dodijelio kolega iz školski klupa, a odnosio se na njegovu fizionomiju, jer je kao dijete bio – štrkljast.

U pedesetim godinama prvi put se pojavljuje na državnoj televizije i tako postaje sve poznatiji na prostorima bivše države.

Sve je počelo nastupima u emisiji ‘Veselo veče’. Od 1951. do 1977. godine bio je član Humorističkog pozorišta u Beogradu.

Naravno, nama je posebno ostao upamćen po šoferskoj ulozi kao Živadin Jarić Jare, u legendarnim Kamiondžijama, zajedno sa čuvenim Pavlom Vuisićem Pajom.

Miodrag Petrović jednostavno je osvojio publiku. Stoga ne čudi poduži popis svih nagrada koje je kroz svoju karijeru osvojio, a posebno se ističe ona za životno djelo, dodijeljena 1995.

Miodrag Petrović umro je u 79. godini života, 20. listopada 2003. u Beogradu.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo