NJEMAČKA HEROINA

Sabine Schmitz (1969. – 2021.): najbrža svjetska vozačica taksija, dvostruka pobjednica Nürburgringa

Sabine Schmitz, rođena 14. svibnja 1969., neposredno uz Nürburgring, vrhunac karijere imala je 1996. i 1997., osvajanjem 24 sata Nürburgringa, s partnerom Johannesom Scheidom, vozeći BMW M3

Foto: Jospi76, Wikipedia Commons

Atraktivna Sabine Schmitz dolazi u fokus javnosti i postaje komentator utrka na njemačkim TV postajama. Odrasla je uz najcjenjeniju trkaću stazu na svijetu te odmalena željela postati vozačica utrka. U tome je i ustrajala, za razliku od druge dvije sestre, koje su karijeru počele s njom.

Imala je dosta uspjeha u manjim njemačkim kategorijama, a kruna karijere su joj pobjede na glasovitoj utrci 24 sata Nürburgringa, 1996. i 1997., za upravljačem BMW-a M3, u paru s Johannesom Scheidom.

Svjetski je pak postala poznata kao vozačica ‘Ring Taksija’, BMW-a M5 za prijevoz uglednika koji žele isprobati kako je to proći najpoznatiju svjetsku stazu gotovo trkaćom brzinom. To joj je omogućilo nekoliko nastupa u poznatoj emisiji Top Gear, a mnogi sumnjaju da je nakon odlaska Bena Collinsa upravo ona preuzela ulogu Stiga.

Premda se 2011. prestala baviti ‘taksiranjem’ i otvorila školu vožnje na Nordschleifeu, gdje je odvezla više od 20.000 krugova. Sabine Schmitz, najbrža svjetska vozačica taksija, umrla je 16. ožujka 2021., nakon četverogodišnje borbe s karcinomom maternice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin