NA DANAŠNJI DAN

Michael Schumacher 11. srpnja 1999. na startu utrke u Silverstoneu slomio nogu

Michael Schumacher je stradao u izlijetanju bolida Ferrari, zbog otkazivanja kočnica, propustit će veći dio sezone, a u borbu za titulu neuspješno će se upustiti njegov momčadski kolega Eddie Irvine…

Sezona 1999. u Formuli 1 bila je svojevrsna repriza prethodne, borba za pobjede i naslov vodila se između Mike Häkkinena i Michaela Schumachera, uz, činilo se, laganu prevagu na Finčevu stranu.

Mika Häkkinen je u Silverstone na VN Velike Britanije došao s osam bodova prednosti i kvalificirao se prvi, ispred Schumachera. Drugi red zauzeli su njihovi momčadski kolege David Coulthard i Eddie Irvine.

Činilo se da je riječ o još jednoj za tu sezonu uobičajenoj utrci, no ono što se dogodilo na samom startu odredit će daljnji tok sezone.

Na samom startu utrke bolidi kojima su upravljali Jacques Villeneuve i Alessandro Zanardi ostali su stajati na gridu, zbog čega su momentalno izvješene crvene zastave i utrka prekinuta.

No bolidi su u tom trenutku već startali i prije no što je došlo do shvaćanja da je riječ o prekidu punom su brzinom dojurili do zavoja Stowe i skrenuli u njega – osim Michaela Schumachera, koji je punom brzinom produžio ravno i zabio se u ogradu od guma.

Zbog otkazivanja Ferrarijevih kočnica došlo je do nesreće, u kojoj je Schumacher slomio nogu. Zbog te će ozljede propustiti veći dio sezone, a u borbu za titulu neočekivano će se i neuspješno upustiti njegov momčadski kolega Eddie Irvine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin