ikona motosporta donio veliki naslov marki

Walter Röhrl je prije 40 godina osvojio naslov svjetskog prvaka u Opel Asconi 400

Dvostruka pobjeda: Röhrl i Ascona 400 osvojili su reli Monte Carlo 1982., a kasnije te sezone uslijedio je naslov svjetskog prvaka u reliju…

Opel i reli natjecanja povezuje duga povijest. Potpuno električna Corsa-e Rally koja luta iza zavoja u ADAC Opel e-Rally Cupu svoje korjene vuče od legendarnih rally automobila i vozača iz 1970-ih i 80-ih. Nakon uspjeha s Kadettom GT/E i Asconom A, vrhunac je došao u sezoni 1982. godine. Walter Röhrl osvojio je Svjetsko prvenstvo u reliju za vozače s Opel Asconom 400 sa stražnjim pogonom u jakoj konkurenciji s pogonom na četiri kotača.

Unatoč izvanrednim inženjerskim postignućima u to vrijeme, ovom vrlo posebnom vozaču je bio potreban da ostvari san o naslovu. Sada, točno 40 godina nakon njegovih uspjeha u Opel Asconi 400, briljantni vozač i bavarski karakter može proslaviti još jednu veliku godišnjicu. Dana 7. ožujka 2022. Walter Röhrl – opisan u “Opel Rally Story” kao “taktičar, borac i čelični strateg, kojeg obožavaju fanovi motosporta i kojeg se boje protivnici” – napunit će 75 godina! Opel kaže. Idealan uvod i podsjetnik na rođendan velikom Walteru!

Foto: Opel

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo