Brembo G Sessanta: revolucionarne svjetleće LED kočne čeljusti za motocikle

Brembo G Sessanta (tal. 60) bojom pokazuje učinkovitost, ispravnost i stanje istrošenosti kočnog mehanizma za motocikle, sustav je interaktivan i povezan sa smartphoneom, pa se stalno može kontrolirati, a pruža i jak vizualni efekt…

Brembo, svjetski lider u tehnologiji kočenja, prikazao je revolucionarni koncept kočnih čeljusti G Sessanta. Lepezasti svjetlosni elementi se pale, a vlasnici mogu kontrolirati boju osvjetljenja (od zelenog za potpuno ispravnog, do crvenog za granični slučaj) iz aplikacije za pametni telefon.

Brembo G Sessanta (G je simbol inercijskih sila koje se javljaju pri kočenju, a ‘Sessanta’ je talijanski 60), uvodi se u motocikle, ali se najavljuje i za automobilsku primjenu.

Brembo je pokazao da osvijetljene čeljusti imaju tri glavne primjene. Prvo, izgledaju atraktivno, ‘wow’. Nije teško zamisliti da se noću kotrljate gradom i privučete pažnju kočnicama prolazeći kroz dugu boju. Drugo svjetla omogućavaju da kočnice mogu komunicirati s vozačem ili vozačem.

Razmislite koliko bi moglo biti korisno vidjeti crveno svjetlo koje bljeska i savjetovati vam da promijenite kočione pločice. To se vidi jasno, a moguća je i interaktivna komunikacija putem smartphonea. Treće, funkcioniraju kao dodatna kočna svjetla, kako bi vozilo bilo vidljivije pri usporavanju.

Brembo G Sessanta dizajniran je po uzoru na prvu kočionu čeljust Brembo iz 1972. Uključena je i tehnologija izrade diskova Brembo Greentive, koji odbijaju svjetlo, a učinkovitiji su i dulje traju.

Brembo već neko vrijeme radi na elegantnijim kočnim čeljustima, koja povećavaju učinkovitost i vizualni efekt, a istodobno omogućavaju komunikaciju s vozačem i ostalim sudionicima u prometu…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin