DOBRO JE ZNATI

Koji je prvi automobil s disk kočnicama? Američki Tucker 48 iz 1947.

Foto: Rex Gray - Flickr, Wikimedia Commons

Tucker Torpedo, jedan od najinovativnijih automobila u povijesti (proizveden je, nažalost, samo 51 primjerak), uveo je i sigurnosna stakla, karoseriju prilagođenu sudaru, zakretni far…

Premda mnogi to ne znaju, disk kočnice je daleke 1902. izmislio engleski konstruktor Frederick W. Lanchester. Osnovne prednosti prema bubanj kočnicama je učinkovitije i izdržljivije kočenje (zbog boljeg hlađenja) te postojaniji koeficijent trenja (manji utjecaj vlage), što je posebice važno kad su kotači izloženi različitim vanjskim utjecajima.

Disk kočnice je lakše podesiti i uravnotežiti, što je od velikog značaja kod sportskih automobila. Intenzitet kočenja, odnosno kočni moment, raste linearno, za razliku od bubanj kočnica gdje raste eksponencijalno. Disk kočnice su manje osjetljive na pregrijavanje i za razliku od bubnjeva gotovo ne mogu zaribati.

Glavna im je mana kompliciranija i nepouzdanija izvedba mehanizma parkirne kočnice. Bubnjevi imaju efekt samokočnosti te se zato, kod većih automobila uz diskove straga ugrađuju i manji bubnjevi za ručnu kočnicu.

Prvu su primjenu imale u zrakoplovstvu, 1938. ugrađene su u njemački školski zrakoplov Arado Ar 96, a  prvo “cestovno” motorno vozilo u koje su ugrađene disk kočnice bio je slavni njemački tenk Panzerkampfwagen VI Tiger.

Prvi automobil u kojeg su ugrađene disk kočnice bio je napredni, nažalost maloserijski Tucker Torpedo. Sljedeće godine tim važnim sustavom aktivne sigurnosti opremljen je Chrysler Crown Imperijal. I po mnogim izvorima upravo se taj model uzima kao prvi na tržištu s disk kočnicama.

Chrysler Crown Imperija iz 1948., prvi visokoserijski automobil s disk kočnicama, američki 6-metarski “krstaš” mase 2,3 tone, rednim je 8-cilindrašem snage 137 KS mogao uhvatiti 133 km/h, a s četiri je diska zaustavni put pri 96 km/h (60 mph) skratio s 81 na 70 metara.

Europska je premijera bila krajem 1952. u kultnom Jaguar C-Type, koji je upravo zahvaljujući njima sljedeće godine napravio “dar-mar” na sportskoj sceni, uz trijumfalni nastup na 24 sata Le Mansa.

Tržišni pionir disk kočnica na europskom tržištu je legendarni Citroën DS 19 iz 1955. Imao ih je sprijeda, a prvi europski automobil s disk kočnicama na svim kotačima bio je britanski roadster Austin-Healey 100S.

Prvi motocikl s disk kočnicom sprijeda (ali mehaničke izvedbe, sa sajlom) bila je MV Agusta 600 iz 1966. (50 KS), a uvođenje te tehnologije na dva kotača prvenstveno se veže na visokoserijsku Hondu CB 750 Four (67 KS) iz 1969., koje je imala hidrauličku disk kočnicu sprijeda.

Koji je automobil prvi ugradio daljinsko centralno? Renault Fuego iz 1982.!

Koji je prvi automobil s klima uređajem? Packard 180 Touring Sedan iz 1939.! 

Koji je prvi automobil s dizelskim motorom? Mercedes-Benz 260 D iz 1936.!

Koji je prvi automobil sa serijskim zračnim jastukom? Američki Oldsmobile Toronado iz 1973.!

 

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj