NOVA TEHNOLOGIJA

Hyundai i Kia predstavljaju najnapredniji automatski mjenjač: Mijenja brzine koristeći navigaciju i štedi gorivo i kočnice!

Korejski proizvođači ističu da će novi mjenjači pozitivno utjecati na potrošnju goriva, smanjit će trošenje kočnica te će poboljšati vozne osobine automobila…

Razvoj autonomnih tehnologija pomaže i automobilima koje vozimo ili ćemo voziti u bliskoj budućnosti. Hyundai i Kia predstavili su tehnologiju za automatske mjenjače koju zovu Communication Technology Connected Shift System.

Dosad su automatski mjenjači birali brzine ovisno o pritisku na papučicu gasa i trenutnu brzinu vozila, a Hyundai i Kia su predstavili tehnologiju koja će pomoću 3D tehnologije navigacije, radara i kamera tražiti optimalan stupanj prijenosa, što će posebno zanimljivo biti u zavojima.

Korejski proizvođači ističu da će novi mjenjači pozitivno utjecati na potrošnju goriva, smanjit će trošenje kočnica te će poboljšati vozne osobine automobila u koje su ugrađeni. Hyundai i Kia najavljuju vrlo brzu ugradnju u buduće modele automobila.

Preneseno iz Revijahak.hr

Autoportal No.1

Autor

Preporučeni sadržaj