Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid, s hibridnih 141 KS, 10,8 s do stotke, 60 km samo na struju, izazov za konkurenciju

Modelima SW Plug-in Hybridom i Plug-in-Nirom, Kia je do sada ponudila dva priključna hibrida. Novi dodatak je Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid, koji se sada može naručiti.

Stoga korejska marka sada najavljuje XCeed Plug-in Hybrid i, za nas posebno zanimljiv Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid. Korejski hi-tech pogon zasnovan je na filigranskom atmosferskom benzincu 1.6 s direktnim ubrizgavanjem, koji s elektromotorom od 45 kW daje ukupnih (sinergijskih) 141 KS.

Eleltromotor se napaja od litij-ionskom polimernom baterijom kapaciteta 8,9 kWh. Elektromotor i benzinski motor pokreću prednje kotače putem šesterostupanjskog prijenosa s dvostrukim kvačilom (DCT). Sa 141 KS ukupne snage i maksimalnim okretnim momentom od 265 Nm, Ceed Sportswagon PHEV ubrzava do 100 km / h za 10,8 sekundi, a XCeedu je potrebno 11,0 sekundi. Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid ima električni domet od 60 kilometara, s XCeedom bi trebao biti sličan.

Ceed Sportswagon PHEV puni se preko priključka za punjenje tipa 2 u lijevom prednjem blatobranu s najmanje 3,3 kW AC. Na odgovarajućoj stanici za punjenje baterija od 8,9 kWh može se u potpunosti napuniti za 2:15 sati.

Hibridna tehnologija, prvenstveno zbog baterija u podnici obujam prtljažnika smanjila je sa 625 do 1694 l na 437 do 1506 litara. I XCeed priključni hibrid i Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid emitiraju signal upozorenja za zaštitu pješaka u električnom načinu rada. Sustav je aktivan pri malim brzinama i pri vožnji unazad.

Vizualne značajke uključuju zatvoreni grill, ambleme ‘eko plug-in’ i (u kolodvoru) odbojnike verzije GT Line. Priključak za punjenje nalazi se u desnom prednjem blatobranu na oba modela. Pokazatelj statusa punjenja nalazi se na vrhu nadzorne ploče, tako da ih možete čitati izvana.

Uz 8,0-inčni infotainment sustav, dostupan je i novi 10,25-inčni navigacijski sustav. Također tvori sučelje za nove internetske usluge tvrtke Kia Uvo Connect. Između ostalog, navigacijski sustav prikazuje najbliže stanice za punjenje, uključujući detalje o kompatibilnosti i dostupnosti.

Oba infotainment sustava standardno imaju sučelje pametnih telefona (Android Auto, Apple CarPlay). Doplatiti s može i 12,3 inčni monitor Instrumentalna jedinica također nudi posebne priključne hibridne podatke, poput stanja napunjenosti baterije, trenutnog raspona električne energije ili protoka energije između baterije, benzinskog motora i elektromotora.

Ovisno o verziji, novi Kia zaslon (12,3 inča) također je dostupan za oba modela.


Komentari

loading...