ZNA TO I OPEL

LED svjetla su budućnost i garancija bolje sigurnosti u prometu

Krenulo je zimsko računanje vremena još prošli tjedan i odjednom je mrak među nama ranije…

Za vozače to znači povećani oprez, jer se vidljivost i svjetlosni uvjeti pogoršavaju u kasnim poslijepodnevnim satima. No, to nije problem za vozače automobila novijeg godišta, jer je većina njih s LED svjetlima. Iznimka nije ni Opel sa svojim modelima. Prilagodljiva Intelli-Lux LED tehnologija bez odsjaja koristi se u svim klasama automobila u modelima od njemačkog proizvođača automobila, od bestselera malih automobila Opel Corsa do Opel Mokke i najveće u ponudi – Insignia. Također, opcijski opremljeni najnovijom generacijom Intelli-Lux LED Pixel svjetala su potpuno nova Opel Astra, koja je nedavno proslavila svoju svjetsku premijeru, i novo izdanje Opel Grandlanda.

Opel ima dugu tradiciju pružanja najbolje vidljivosti, a time i najviše razine sigurnosti za noćnu vožnju. Astra ima vodeću ulogu kao tehnološka platforma, čineći inovacije dostupnim širokom rasponu kupaca, također u svojoj najnovijoj generaciji. Pravi vrhunac ovdje je vodeća svjetlosna tehnologija. Još 2015. prethodna generacija („Europski automobil godine 2016.“) donijela je revolucionarno matrično svjetlo u kompaktnu klasu. Sada je stigla sljedeća faza razvoja. Intelli-Lux LED Pixel Light poznato iz Opelove vodeće Insignije i novog Grandland SUV-a, na kojima slavi svoju premijeru u novoj Astri. S ukupno 168 LED elemenata (84 po prednjem svjetlu) osigurava precizan i fluidan uzorak svjetla u svakom trenutku, bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Nova Astra tako postavlja standarde u klasi. Ultra-tanka prednja svjetla “izrezuju” nadolazeća vozila iz svjetlosnog stožca s vrhunskom točnošću unutar milisekundi. Preostala područja ostaju potpuno osvijetljena dugim svjetlima.

Intelli-Lux LED tehnologija je superiornija od ksenonskih ili konvencionalnih rasvjetnih sustava jer je preciznija i snažnija. Čim automobil napusti urbana područja, matrična prednja svjetla automatski se prebacuju na duga svjetla i kontinuirano prilagođavaju duljinu i raspodjelu svjetlosnog stošca. Ostali sudionici u prometu nisu zasljepljeni, dok ostatak ceste i okolica ostaju jako osvijetljeni. LED segmenti se automatski ponovno uključuju čim sustav ne otkrije svjetla drugih vozila.

Zahvaljujući Intelli-Lux LED svjetilma, vozači Opela također mogu mnogo ranije vidjeti predmete na cesti. To im daje više vremena za odgovarajuću reakciju, na primjer, kada životinje neočekivano izađu na cestu.

Osim što povećavaju sigurnost, Intelli-Lux LED sustavi također izgledaju dobro. U novoj Opel Mokki, Astri i Grandlandu, prednja svjetla sastavni su dio lica automobila, nove Opel Vizora filozofije.

Svijetli kao dan, vrlo učinkoviti: Opelovi potpuni LED sustavi rasvjete

Foto: Opel