još više svjetla

Opel najavio novu suradnju i razvoj bolje i efektnije svjetlosne tehnologije

-

Opel i TU Darmstadt započinju blisku suradnju u svjetlosnoj tehnologiji…

Opel i Tehničko sveučilište u Darmstadtu (TU Darmstadt) započeli su zajedničko istraživanje novih tehnologija rasvjete. Suradnja je dio globalne istraživačke mreže Stellantis s cijenjenim sveučilištima. U trenutno 15 takozvanih “OpenLabs” stječu se znanstvena znanja za korištenje u tehnološkim sustavima budućih generacija vozila.

Strateško partnerstvo s TU Darmstadt, prvim Stellantis OpenLabom u Njemačkoj, omogućit će novu eru svjetlosnih tehnologija. Osim toga, Stellantis financira tri doktoranta na sveučilišnom Odjelu za elektrotehniku ​​i informacijsku tehnologiju, u početku sljedeće četiri godine.

“Napredni prilagodljivi sustavi svjetla čine mnogo više od samo osvjetljavanja ceste u skladu s prevladavajućim uvjetima,” rekao je izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz. “Povezani su s brojnim sustavima pomoći i čine vožnju sigurnijom i udobnijom. Zajedno s TU Darmstadt želimo razviti potpuno nove sustave rasvjete i staviti ih na tržište. Drago nam je što radimo sa stručnjacima za znanost i istraživanje iz TU Darmstadt.”

Foto: Opel

Autor