ZA NAPREDAK PROIZVODNJE

Porsche i Ericsson pokrenuli 5G istraživačku mrežu

-

Još jedan korak bliže prema pametnoj tvornici, tako Porsche može definirati proces i razvoj sa švedskim dobavljačem mobilne mreže Ericssonom, Porsche je pokrenuo 5G istraživačku mrežu u svojoj tvornici u Leipzigu…

Ovo je prva 5G istraživačka mreža u Porsche proizvodnom okruženju. 5G istraživačka mreža omogućuje siguran prijenos signala u stvarnom vremenu. Neovisna 5G istraživačka mreža koristi privatni frekvencijski spektar, ali se temelji na istoj tehnologiji koja se koristi u komercijalnim mrežama.

“Dok prelazimo u tvornicu sutrašnjice, proizvodnja Porschea prolazi kroz sveobuhvatnu digitalnu transformaciju. U tom procesu vodimo se svojom vizijom: pametno, vitko i zeleno. 5G tehnologija jedan je od ključnih elemenata koji postavljaju temelje za našu pametnu tvornicu”, kaže Albrecht Reimold, član Izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku u Porsche AG. 5G mreža već se koristi u Porsche Development Centru u Weissachu.

Ovdje je glavni fokus na razvoju funkcija koje uključuju razmjenu podataka važnih za sigurnost između vozila.

Umrežavanje, digitalizacija i automatizacija ne oblikuju samo vozila, već i proizvodne procese budućnosti. Istraživačka mreža 5G u Leipzigu omogućuje testiranje raznih sustava u proizvodnom kontekstu koji bi imali koristi od prelaska na bežičnu komunikaciju i mobilnosti koju ona omogućuje, na bezrizičan i fleksibilan način. Primjena mreže će se provoditi također u autolimarskim radionicama.

Foto: Porsche

Autor