ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Rješenje za kratak domet: Električni automobili vući će prikolicu s baterijama!

Prikolice su aerodinamične, imaju baterije od 60 kWh, a ideja je postaviti ih uz glavne cestovne pravce i isporučivati vozačima svježu količinu električne energije…

Francuski start-up EP Tender već je u pregovorima s Renaultom i PSA grupacijom oko ideje da svoje električne automobile prilagode za posebne prikolice s baterijama.

One bi produžile domet električnih automobila na dužim putovanjima, a bit će ih dovoljno spojiti pomoću kuke i posebnih konektora. Već sada se ova prikolica može spojiti na električne automobile uz trošak od 600 eura za prilagodbu.

Prikolice su aerodinamične, imaju baterije od 60 kWh, a ideja je postaviti ih uz glavne cestovne pravce i isporučivati vozačima svježu količinu električne energije. Učvrstit ćete ih na automobil i voziti za sobom.

EP Tender nije objavio, ali po veličini baterije može se pretpostaviti da bi ova prikolica mogla produžiti domet električnog automobila za tristotinjak kilometara. Cijena jednog rentanja bit će oko 34 eura.

Za one koji će poželjeti kupiti prikolicu, cijena će biti oko 10.000 eura, a EP Tender očekuje 60.000 korisnika da 2024. godine.

Preneseno iz Revijahak.hr

Autoportal No.1

Autor

Preporučeni sadržaj