NEVOLJE U WOLFSBURGU

Volkswagen Golf 8 na Testu izbjegavanja losa, rutinski i malo problematično…

Kralj kompakta nove generacije, Volkswagen Golf 8, našao se pred zanimljivim izazovom u provjeri dinamičke stabilnosti…

Test izbjegavanja losa zna biti velik problem za neke automobile. Volkswagen Golf 8 zato je imao težak zadatak, jer dobro se zna kako Volkswagen Golf nema pravo na grešku kod oštrog oka javnosti. Prvi prolazak vozača, bez prethodnih pokušaja i poznavanja automobila, pri brzini kretanja vozila od 77 km/h nije prošao najbolje.

Pri 70 km/h dojam je već drugačiji, puno bolji. No, dio ekipe koji je provodio test malo krivnje prebacilo je i na gume (Bridgestone Turanza T005), s kojima su i ranije imali lošija iskustva. S druge strane, konkurencija je imala dobre epizode na ovom ispitivanju.

Posebno Honda Civic, koja je jednak test ‘položila’ uz brzinu kretanja od čak 81 km/h, odnosno za 12 km/h višu nego Volkswagen Golf 8. Honda je bila vrlo uvjerljiva i pri 84 km/h sve do povratka u prvobitnu traku, gdje je oborila prvi čunj.

Za razliku od Testa izbjegavanja losa, Volkswagen Golf 8 bio je daleko bolji na veleslalomu, s vrlo predvidljivim kretanjem i mogućnošću blagog zabacivanja stražnjeg dijela, što je pomoglo prilikom upravljanja za što preciznije skretanje.

Ipak, najveće iznenađenje je otkriće da je Volkswagen Golf 7 ostvario  bolji rezultat na ovom testu, koji je prošao pristojnom brzinom od 76 km/h. Možda će se i Volkswagen očitovati o ovom slučaju i dodatno poraditi na novim primjercima modela Volkswagen Golf 8

Autor

Preporučeni sadržaj