Strategija ACCELERATE

Volkswagen razvija šasiju budućnosti, uskoro ćemo voziti uz regulirano podvozje i novi sustav upravljanja

-

Najava strategije ACCELERATE sustavno pokreće napredak prema tome da postanete softverski orijentirani pružatelj mobilnosti.

Softver je također ključan u razvoju šasije i sustava upravljanja za visoko automatiziranu vožnju budućnosti.

Volkswagen trenutno razvija sljedeću generaciju regulirane šasije i novi sustav upravljanja. “Pokreti nagiba i kotrljanja karoserije značajno su minimizirani, a dinamika vožnje optimizirana jer automobil brže reagira na pokrete upravljača i precizniji je u vožnji”, rekao je Karsten Schebsdat, voditelj odjela za dinamiku vozila i sustav upravljanja šasijom u Volkswagenu. “I ovaj razvoj je vrlo važan u smislu visoko automatizirane vožnje. Na taj način osiguravamo da su putnici što ugodniji u svim situacijama.”

U budućnosti će softver igrati još veću ulogu u definiranju karaktera automobila
Napreduje i razvoj novog sustava upravljanja. “Softver će također biti važniji za upravljanje u budućnosti”, rekao je Schebsdat. “To nam daje mnogo više mogućnosti da utječemo na karakteristike upravljanja, koje se kasnije mogu implementirati na bazi specifičnoj za sve platforme.” Sustavi pomoći vozaču kao što su Lane Assist i Travel Assist također će imati koristi od ovog sustava upravljanja kada komponente uđu u serijsku proizvodnju.

Foto: Volkswagen

Autor