ODLIČAN POSAO ŠPANJOLACA

Cupra Formentor 2.0 TSI DSG 4Drive, kako izgleda, tako je i sve ostalo na ovom modelu

-

Formentor, model koji je došao relativno tiho, a napravio je popriličnu pomutnju i među ljudima izazvao veliki interes…

Cupra Formentor, što reći? Dizajnerski jedan od ljepših automobila u zadnje vrijeme, baš ostavlja dojam na prometnicama.

Budući da je ovo samo najava testa, ukratko ćemo prenijeti prve dojmove.

Iskreno, ovo je automobil koji je kod nas u startu izazivao veliki interes. Nekako nam je djelovao kao automobil koji iskače od standardnih formi današnjice. Puno smo očekivali, obično to ne ispadne dobro… No, ne i u slučaju s Formentorom.

Prvo sjedanje i razgledavanje, pa su krenuli komentari…

Ok, ima tu Seat ‘šmeka’ i dalje (interijer), ali generalno – Formentro je kandidat za visoku ocjenu.

Vozi se odlično, krug okretanja je za svaku pohvalu, a iako ne izgleda nešto previsok, osjećaj je ipak da sjedite u crossover modelu.

S druge strane, dug poklopac motora (hauba) s naglašenim izbočinama, ostavlja utisak. Iz vozačke perspektive, odličan detalj!

Nakon nekoliko dana, potrošnja nam se kretala od 7 do 10 litara u prosjeku.

Infotainment? Možda i najviše pritužbi je dobio u recenzijama koje smo pročitali, ali iznimno je user friendly.  No, da ne otkrivamo sve u najavi, pratite naš portal i test rubrike u idućim danima.

Zašto je Cupra Formentor česta pojava na našim cestama danas? Ima zvučno ime i prezime, dizajn na koji svi padaju, iznimno prostranu unutrašnjost i cijenu koja na koncu ne djeluje toliko ogromna, počinje od 230.287 kuna…

 

Autor