OVO JE VEĆ DOJMLJIVO

Dodge Chellenger SRT Demon i Ford Mustang GT Shelby, Rock and roll i live svirka na zagrebačkom asfaltu

-

Kako doslovno pretjerivanje i surovost Amerikancima baš stoji…

Kad ste u svijetu automobila prilično aktivni, onda vas od limenih ljubimaca rijetko što može iznenaditi, sve ste manje više vidjeli. Pogotovo jer je Hrvatska postala stvarno važna i tranzitna kada su iznimno atraktivni i rijetki modeli automobila u pitanju.

Naši akteri iz ove priče definitivno idu u navedenu skupinu vozila, uz dodatak kako su stvarno rijetki. Osim što su atraktivni, doslovno ih se može opisati kao monstruozne. Američka surova receptura i pogled na cestovne mašine s razlogom ima veliki broj fanatika širom svijeta. Ok, možda je dobrim djelom i Hollywood zaslužan za takve stvari, ali jedno je sigurno, nakon njih su nam i osrednji filmovi bili puno bolji.

Tako se i naš film odigrao u Zagrebu, uživanje u pojavi i zvuk bilo je na vrhuncu. Kako i ne bi bilo, kada gotovo 1200 KS na okupu u dva automobila baš izaziva pažnju…

Posjet Rimac Campusu – kako krenuti u vikend vožnju nego s obilaskom i malom provokacijom u Kerestincu. Vozila koja svoje grame CO2 mjere “u kilogramima”, još uvijek se otimaju zelenoj akciji cijelog svijeta.

Nakon što smo vidjeli, kako radovi odlično napreduju, naše putovanje se nastavilo. Samobroska okolica, zbilja je odlično poslužila u nastavku odlične priče s još boljim akterima…

Dodge Chellenger SRT Demon na okupu drži razuzdani 700 KS. Za toliku snagu brine 6.2 litarski V8 div, dok je kod Mustanga u slavljeničkom Edition 55 izdanju, uz dodatak Shelby atributa, prisutan 5.0-litreni sklop V8 u jednako moćnoj frekvenciji rada. Bijelo-crna američka priča doslovno sve ostale sudionike u prometu ostavlja u drugom planu.

Surovost ovi modeli ne skrivaju, iako se Mustang tek u motorizacijskom djelu može povezati s time. Dodge ne plijeni pažnju možda interijerom, ali vjerujte nam kada ugledate ovaj model u retrovizoru ili parkiran, pogled vam sam skreće. Uvjerili smo se to tijekom snimanja, gdje smo upoznali brojne građane i čuli njihove dojmove.  U potrošačkom smislu, o tome se kod ovih automobila uopće ne priča. Iako vrijedi spomenuti, kako su neke činjenice stvarno fascinantne…

Zapravo je bilo zanimljivo vidjeti, kako SRT s 3/4 spremnika javlja da još ima doseg za 101 kilometar, a spremnik je od 75 litara. Pa sad vi računajte… Ali ovakve gušte, ne može ni cisterna koja čeka naplatu umanjiti.

Tijekom druženja od prolaznika smo čuli brojne komentare, jedni su favorizirali surovi izgled Dodgea, dok su drugi ipak naginjali na stranu Shelby izvedbe. Teško pitanje, ali jedno je sigurno, Driveteam.hr je opet okupio najbolje od jedne kulture.

Vozila ustupljena od strane mc-cars.hr i Auto Centar Star.
Za sve vrste nabave, kupnje, s punim povjerenjem im se možete obratiti.

Foto: Driveteam.hr

Autor