HONDA CIVIC TYPE R (2020.)

Honda Civic Type R dobila ‘injekciju Botoxa’, s vatrenih 320 KS stotku hvata za 5,6 sekundi i juri 271 km/h…

U trećoj tržišnoj godini japanski Top Gun kompakt, Honda Civic Type R, dobiva blagi redizajn, kojeg ćemo uskoro upoznati na tržištu…

Izvana su se Japanci fokusirali na hi-tech LED svjetla, povećane otvore za zrak i dorađene spojlere, što poboljšava aerodinamiku (benefiti u performansama i smanjenju potrošnje goriva/emisija) te hlađenje motora i kočnica.

Dorađen je i ovjes, ojačane kočnice, što će omogućiti još bolje ležanje i užitak vožnje, a zaustavni put pri 100 km/h skratiti na 33 metra. U unutrašnjosti se vidi fini dodir sportskog luksuza, novi su volan i alcantara-obloge sjedala i unaprijeđen infotainment, a ručica mjenjača, i dosad izvrsna, dobila je kraće hodove za povećan užitak šaltanja.

Pod prednjom je haubom i dalje dvolitreni tur , Japanci obećavaju i bolje hlađenje motora. Novi dvodijelni kočioni diskovi i kočioni jastučići trebaju osigurati veću stabilnost, posebno u rasponu velikih brzina. Revidirani prigušivači i upravljanje pružaju više udobnosti u vožnji i poboljšavaju kontrolu vozila.

Unutrašnjost koristi novi upravljač Alcantara i nova ručica mjenjača s kraćim udaljenostima prijenosa. Pod prednjom je haubom i dalje dvolitreni turbobenzinac, koji iz 1996 ccm ispaljuje 320 KS, što je dovoljno za sprint do stotke za 5,6 sekundi, a poboljšanom aerodinamikom najveća je brzina podignuta na 271 km/h.

U Njemačkoj će novi model Honda Civic Type R biti dostupan već u ožujku, za 41.990 eura, a na našem se tržištu očekuje pred ljeto, po nešto višoj cijeni, zbog trošarine.

Autoportal No.1

Autor