VOZILI SMO

Honda CR-V 2.0 e:HEV 4WD Elegance, bio i ostao odlikaš, u Hrvatskoj dostupan od 52.940 eura!

Foto: Nikola Jurković

Svježe pristigli CR-V donosi zanimljiv potencijal u vidu performansi, sigurnosti i udobnoti na novoj razini. Dostupan kao puni hibrid i plug-in hibrid. Mi smo provozali hibridni e:HEV model…

Potpuno nova Honda CR-V u američki salonima pojavila se još protekle jeseni, točnije u rujnu. Svoju kampanju na američkom tlu krenula je s modelom koji vozi sa standardnim turbo benzincem, da bi samo mjesec dana kasnije stigao i zasigurno najzanimljiviji model – hibridni e:HEV. Baš taj smo i mi imali prilike testirati.

Honda CR-V 2.0 e:HEV 4WD Elegance (Foto: Nikola Jurković)

Šesta generacija najprodavanijeg SUV-a marke privlači kupce prije svega željne avanture, koji traže robusnost, te određenu dozu sportskog duha i moderno posložene unutrašnjosti.

I dok u Europi ostvaruje prilično dobre rezultate, CR-V je najprodavaniji SUV u Americi u proteklih četvrt stoljeća i najprodavanije Hondino vozilo od 2017. do danas.

Mi smo na testu vozili hibridni CR-V 2.0 i-MMi e:HEV model od 184 KS. Honda se ne razbacuje snagom, ali donosi iznimno ugodan doživljaj vožnje. S druge strane, ubrzanje od 9,5 sekundi do 100 km/h prilično je solidan uspjeh. U vožnji gradom, možda ponekad djeluje ponešto tromije, ali sve to pripisujemo japanskoj orijentiranosti prema hibridnim, strujnim navikama. Doista, CR-V u gradu lijepo koristi ‘EV’ program vožnje, pa potrošnja može biti u takvim uvjetima i između 5-6 litara. Sve je na kraju do vozača i njegovim ambicijama…

Komocija je još jedan argument na strani ovog modela. Honda CR-V ne skriva američki dizajnerski nastup, a to znači da i njene proporcije time nisu male. U duljinu mjeri 4706 mm, a širinu 1866 mm. Pohvalno je da Japanci nisu pretjerali na vagi, te je ovaj model na 1806 kg!

Sigurnosni dodaci u ovom modelu su također na razini. Posebno izdvajamo opciju, u kojoj s paljenjem pokazivača smjera u desno, pokazuje se projekcija kamere na središnjem zaslonu (video na 07:54 minuti). Jako zgodna stvar.

Za kraj, Honda CR-V u Hrvatskoj je dostupna od 52.940 eura, s iznimno bogatim paketom opreme u seriji!

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo