HYUNDAI I20

Hyundai i20 (2020.): treća generacija, ‘smrtna opasnost’ za Polo, Corsu, Fiestu & Co.

Jedan od najzanimljivijih noviteta predstojećeg autosalona u Ženevi (5. – 15. ožujka), po mjerilima naših kupaca, bit će Hyundai i20 treće generacije, što pokazuje da korejska marka postaje ‘jak igrač’ na europskom tržištu.

Bit će to pravi odlikaš niže klase, koji i stilski pravi iskorak. Korejci očito dižu letvicu i žele biti bolji od najboljih u B-segmentu te namjeravaju zasjeniti čak dokazane odlikaše: Volkswagen Polo, Opel Corsa, Ford Fiesta, Mazda 2…

Dobro se podsjetiti, Hyundai i20, kao svojevrsna ‘korejska Corsa’, predstavljen je 2008. i već tada j postao ravnopravan konkurent europskim. Model druge generacije, predstavljen krajem 2014., a redizajniran na proljeće 2018., izvedbom, funkcionalnošću i voznim svojstvima približio se najboljima, a model treće generacijama ambicije doći na sami vrh.

To je prvi Hyundai dizajniran stilom Sensuous Sportiness (engl. senzualna sportskost), koji će se ‘preliti’ i na ostale modele marke. Dinamičnost i privlačnost naglašavaju kaskadna rešetka i statusna LED svjetla. a fluidna silueta ostvarit će za nižu klasu izvrsnu aerodinamiku (0,27).

Naglasak će biti na hi-tech izvedbi najviše kvalitete, a temelj pogona bit će 3-cilindarski turbobenzinac 1.0 T-GDI, potpomognut 48-voltnim blago-hibridnim sustavom. Uvodi i digitalni cockpit u nižu klasu, bit će među najprostranijima, a vozna se svojstva dorađuju u suradnji s njemačkim stručnjacima, na testnom poligonu u Rüsselsheimu.

Ova ilustracija ‘govori’ više od tisuću riječi, bit će to novi ‘uglednik’ niže klase, tehnološki profinjen, solidan, kvalitetan. Pravi izbor za mnoge naše kupce, uz početnu cijenu od oko 90.000 kn…

 

Autor

Preporučeni sadržaj