PORSCHE

Jedinstveni Porsche 911 Vanina načinjen u čast Dakar Rally utrkama!

Nadimak Vanina krasi ovu posebnu inačicu “elfera” koja je posvećena eri natjecanja u Dakaru te jednom kultnom vozaču…

Porsche 911 iz serije 991 jedan je od najboljih vozačkih automobila,no ovdje je riječ o modificiranom primjerku načinjenom u čast natjecanja u Dakar reliju. Dakle, govorimo o dobrom znancu s atmosferskim 3,8 litrenim rednim “šestakom” koji proizvodi 430 KS.

Međutim, coupe sa stražnjim motorom sada je postao pravi terenski spektakl koji ima svu adekvatnu opremu potrebno za reli. Prvi dio spomenutog opisa uključuje kombinaciju kotača i guma  ovjes, razni štitnici (uključujući podvozje i prednja svjetla), krovni nosač, stražnji prozor postavljen rezervni kotač i naravno, puno dodatnih LED svjetala za duge, mračne noći.

Što se tiče dizajna, najviše upada u oko reklamiranje Rothmans duhanskog proizvoda (danas poprilično zabranjeno) što se direktno oslanja na model 953 s kojim je legendarni trkač Jacky Ickx zauzeo 6. mjesto mjesto relija Pariz-Dakar 1984. godine.

Sudbina ovog modela neće biti parking u kolekcionarskoj garaži već će se natjecati na raznim nadolazećim događajima, uključujući GP-u Ledene utrke u veljači u Zell am See-u,u  Austriji.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin