NAJAVA TESTA

MG HS 1.5 T-GDi DCT Luxury, off-road avantura kroz Liku u osvježenom izdanju

Foto: Nikola Jurković
-

MG Motor Hrvatska predstavio je krajem rujna osvježeni MG HS, odvažan SUV zapravo je trebao samo svježiji izgled, sad i to ima. A mi smo ga provjerili u Lici…

MG nastavlja provoditi misiju po principu uloženo-dobiveno. Zadržavajući sličan cjenovni razred kao u do nedavno aktualnoj izvedbi, s izdašnom opremljenom početnom razinom opreme Standard i početnom cijenom od samo 26,900 eura. Nakon opsežnog redizajna, novi HS ima oštriji, agresivniji izgled. Sprijeda, nova dvofunkcionalna LED prednja svjetla, odvažan dizajn rešetke i novi prednji branik doprinose poboljšanom izgledu koji ponovno uspostavlja HS kao najveće, najluksuznije SUV vozilo tvrtke MG Motor.

Rijeka Lika u pozadini i novi MG HS, za potpuno guštanje u prirodi (Foto: Nikola Jurković)

Straga, novi dizajn branika, revidirani dvostruki ispušni otvori i LED stražnja svjetla upotpunjuju novi suvremeni stil, uz novi dizajn kotača od 18 inča s dijamantnim rezom. Novi MG HS nudit će se u Standard, Comfort i Luxury razini opreme. Pri lansiranju, sve će modele pokretat će 1,5-litreni benzinski motor s turbopunjačem koji će isporučivati do 162 KS. Ručni mjenjač dostupan je kao dio standardne opreme, dok je DCT automatski mjenjač s dvostrukom spojkom dostupan kao opcija na razinama opreme Comfort i Luxury uz nadoplatu od 2.000 €.

Mi smo isprobali Luxury izvedbu s DCT automatikom. Prvi dojmovi su stvarno odlični. Možda se ne vozi uvjerljivo kao Mazda CX-5 i nije u području infotainmenta dojmljiv kao Renault Austral, ali HS ima popriličan broj pluseva. Pogotovo na terenu izvan asfalta. Vožnja kroz Liku uvjerilo nas je kako je ovo model za obitelji koje vole otpustiti kočnice i uživati u prirodi. Naše dojmove o autu čitajte uskoro, kao i o mjestima koje smo obišli. Reći ćemo samo, kako je pećinski park Grabovača mjesto na koje ćemo se definitivno vratiti…

Još jednom ponovimo. Novi MG HS zadržao je visokokvalitetne materijale meke na dodir. Informativno-zabavni sustav sa zaslonom od 10,1” nadograđen je poboljšanim softverom, što omogućuje bržu i jednostavniju funkcionalnost. Dodatna, Magic siva metalik boja, sada je također dostupna po prvi put unutar HS asortimana. Tako sada paleta boja uključuje dvije jednoslojne, tri metalik boje i jednu troslojnu boju.

Kupci su do sada uživali u MG-ovom 7-godišnjem jamstvu/150.000 kilometara za sve modele koji i dalje ostaje jedno od najdužih potpuno prenosivih jamstava u svojoj klasi. Nedavno je objavljena i posebna ponuda jamstva kojom MG želi dodatno ojačati povjerenje kupaca u marku i vozila. MG-ov inovativni pristup jamstvu proširenje je već postojećeg tvorničkog jamstva marke od 7 godina/150.000 km s dvije dodatne ponude koje osiguravaju da se vozači MG vozila mogu osjećati sigurno i zbrinuto bilo kada i bilo gdje na cestama.

Autor