OPEL MOKKA

Opel Mokka (2020.): njemački rođak Peugeota 2008 i Citroëna C3 Aircross stiže na jesen…

Preuzimanje Opela, za mnoge senzacionalno, od strane PSA donosi sve više sinergijskih koristi…

Nakon nove Opel Corse, napravljene po konceptu novog Peugeota 208 te najavljene Opel Astre L, koja se već razvija po špranci sljedećeg Peugeota 308, za predstojeću jesen priprema se Opel Mokka, SUV, odnosno crossover B-segmenta.

Bit će to njemački rođak Peugeota 2008 i Citroëna C3 Aircross, napravljen na novoj modularnoj platformi CMP. Opel Mokka X prve generacije predstavljan je 2012., u paru s modelom Chevrolet Trax. Masivan i solidan SUV C-segmenta (dugačak 428 cm), usprkos dobrim recenzijama, postigao je lošiji uspjeh od očekivanja.

Zbog toga se puno očekuje od skladnog, jednako prostranog ali za klasu manjih gabarita (dugačak 406 cm) i s dobrih 130 kg manje mase bit će dinamičniji i štedljiviji. U nazivu gubi X i radit će se samo s prednjim pogonom, a bit će i SUV izvedenica novog modela Opel Corsa.

Opelov šef Michael Lohscheller, koji je nedavno osvojio nagradu menadžer godine u programu Auto Trophy 2019, naglašava kako je nova Mokka izvedena iz studije GTX, koristi PSA tehnologiju, ali i jake Opelove gene.

Zbog svega toga je Opel Mokka i svojevrsna napuhana, ‘Corsa na kvadrat’, koja ulazi u ring s novim modelom Nissan Juke. Mogla bi to biti formula uspjeha…

Ilustracija: Avarvarii, Autozeitung.de

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo