NOVI KOREJSKI ADUT

Redizajnirani korejski crossover Kia XCeed stigao u Hrvatsku, cijena od 23.199 eura

Vozili smo najskuplji model Kia XCeed 1.5 T-GDi GT-Line 7DCT, blagohibridni sa 160 KS i automatskim mjenjačem, koji stoji 33.599 eura

Kia XCeed, kompaktni crossover i najvažniji model korejske marke koji je na tržištu od proljeća 2019. krajem prošle godine dobio je temeljito dorađenu i redizajniranu verziju, koja je jučer predstavljena u Zagrebu. Riječ je o kompaktnom crossoveru dugom 4395 mm, širokom 1826 mm i visokom 1483 mm, koji se nudi u dvije blagohibridne turbobenzinske verzije, 3-cilindarskoj 1.0 TGDi sa 120 KS i 4-cilindarskoj 1.5 TGDi sa 150 KS.

U ponudi su paketi opreme LV Joy, LX Prime, EX Way, EX Stream i GT-Line. U standardnoj je opremi ručni 6-stupanjski mjenjač, a najsnažnija je verzija dostupna s automatskim 7DCT. Redizajnirani model je dobio novo bogatiju opremu s novim Infotaintmentom i 12,3 inčnim zaslonom, te dorađenu opremu. Korejski model koji je izvedbom i gabaritima po mjeri većine prosječnih kupaca pokazuje već dokazane vrline korejske marke, kvalitetnu i dorađenu izvedbu, koju naglašava 7-godišnje jamstvo.

Foto: Autoportal.hr

Skladno je i privlačno dizajniran, a aerodinamična forma poboljšava performanse i smanjuje potrošnju. Unutrašnjost je prostrana i sprijeda i straga, a blago povišeni položaj za upravljačem olakšava vožnju i stvara dojam ozbiljnog automobila. Prostranost i funkcionalnost naglašava prtljažnik od 426 do 1378 litara. Upoznali smo sve verzije a vozili najsnažniju i najopremljeniju Kia XCeed 1.5 T-GDi GT-Line 7DCT, 4-cilindarski turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem i sustavom starter-generator, najveće snage 160 KS i najvećeg momenta 253 Nm.

U kombinaciji s automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva i dvije spojke (7DCT) omogućava ugodnu i dinamičnu vožnju, uz respektabilne performanse – ubrzanje do stotke za 9,2 sekunde i najveću brzinu od 208 km/h. Kia XCeed 1.5 T-GDi GT-Line 7DCT se ugodno i sigurno vozi, a podvozje pruža dobar kompromis stabilnosti i udobnosti. Deklarirana je potrošnja od 6,4 litre na 100 km, što u realnoj vožnji znači prihvatljivih sedam do osam. Cijena je 33.599 eura.

Kia XCeed je u osvježenom izdanju dobrodošao novitet na našem tržištu, a ta domaće kupce dobar je izbor osnovni model Kia XCeed 1-0 T-GDI LX Joy za 23,3999 eura, koji nudi i najbolji omjer plaćenog i dobivenog.

Foto: Autoportal.hr
Foto: Autoportal.hr
Foto: Autoportal.hr
Foto: Autoportal.hr

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo