Renault Captur Intense E-Tech 160, gradski crossover prodisao uz struju, živih 160 KS i 50 km dosega

Renault Captur E-Tech Hybrid stigao je u našu redakciju…

Simpatični gradski crossover i apsolutni hit iz Renaulta, stigao je i u hibridnoj inačici. Captur se sada može pohvaliti većim dimenzijama, kvalitetnijim interijerom i opremom, ali i odličnim hibridnim pogonom.

Ovaj hibrid vozi u pratnji 1.6 atmosferskog četverocilindričnog benzinca (92 KS), a tu su i dva električna motora (34 i 67 KS) – glavni i visokonaponski elektropokretačem-generatorom (High-voltage Starter Generator). Cijeli sustav razvija 160 KS, a u gradu troši solidnih 5 litara u kombiniranim uvjetima. inovativnom konstrukcijom mjenjača bez spojke s više načina rada. Revolucionaran način povezivanja električnih motora s mjenjačem osigurava uglađenu promjenu stupnjeva prijenosa.

Domet isključivo na struju od 50 km ulijeva povjerenje za dnevne vožnje na posao i u nabavku uz minimalna zagađivanja zraka, a tu je prostrana i kvalitetna kabina sa zanimljivim detaljima poput novog infotainment sustava kakvog smo već imali prilike vidjeti u klasičnom Captura, ali i u modelima kao što su Clio i ZOE.

Cijeli test čitajte uskoro!

Foto: Autoporta.hr

Komentari