RENAULT KADJAR II

Renault Kadjar II (2021.), broj veći od Captura, skladna izvedenica nadolazećeg Nissan Qashqaija III

Na salonu u Ženevi, od 5. so 15. ožujka 2020. Renault Kadjar, kompaktni SUV pozicioniran između ‘bratskih’ modela Nissan Qashqai i Nissan X-Trail slavit će peti rođendan…

Tada se očekuje službena najava modela druge generacije, koji bi trebao stići sljedeće godine. Neće biti bitnih iznenađenja, jer se stvara na zajedničkoj koncernskoj platformi CMF / C, koju će koristiti i nadolazeći Nissan Qashqai III, njegova za broj veća izvedenica Nissan X-Trail, te će, logično, isti koncept koristiti i Renault Kadjar druge generacije.

Skladan i funkcionalan SUV, odnosno crossover C-segmenta, dugačak 450 cm u standardnoj će se verziji pokretati prednjim pogonom i tehnološki perfektnim turbobenzincem 1,33, kojeg alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi praizvodi u suradnji s Daimlerom. Uvjerljivost je pokazao u aktualnom modelu.

Naravno, bit će potpomognut 48-voltnim sustavom. Planirana je i plug-ih-hibridna verzija, s dosegom samo na struju od 60 km, a kao i kod Qashqaija, nije sigurno, ali vjerojatno će u ponudi biti dizelaši 1.5 dCi sa 116 KS (85 kW) i 1.6 dCi sa 136 KS (100 kW).

Snažniji s pogonom 4×4.Uz LED svjetla imat će i digitalni cockpit i napredan Infotainment. A izgled, tu ne treba dvojiti, izgledat će kao napuhani, nedavno predstavljeni Renault Captur

Izvor: Autozeitung.de

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin