NAJAVA TESTA

Renault Megane E-Tech techno EV60 160kW optimum charge, početak transformacije popularnog kompakta

Foto: Nikola Jurković

Električni modeli nisu novost kod Francuza, pogotovo kad je Renault u pitanju. Zanat su posebno dobro naučili na sad već dobro poznamo – Zoe. Sad strujnu priču dodatno pojačava – Megane E-Tech 100% Electric!

Najavu testa ćemo odmah započeti s pričom kako ovakva 100% Electric izvedba popularnog modela u narodu, ne znači i kraj za Megane kakav znamo. Dakle, električni model biti će za one koji žele voziti isključivo na struju, dok TCe i dCi izvedbe i dalje stoje na usluzi.

Novi Megane E-Tech 100% Electric vozimo i uživamo u mirnom ugođaju koji krasi modele s elektromotorom. Istina, zimski uvjeti ponovno pokazuju ranjivu stranu električnih vozila, ali Megane E-Tech svejedno donosi i više nego pristojne brojke dosega. S baterijom od 60 kWh, u prosjeku smo trošili oko 20 kWh na 100 km. Pa nije teško izračunati naše opcije putovanja…

U svakom slučaju, puno je zanimljivih detalja. Francuzi su napravili moderan električar, koji će zasigurno biti osnova za sve nadolazeće modele.

Cijeli test donosimo sredinom veljače. Jedva čekamo pohvaliti, ali i navesti neke stvari koje su mogle biti bolje odrađene od inženjera.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo