ELEKTRIČNA COUPE SENZACIJA

Škoda 4×4 Experience u Šibeniku, Enyaq RS glavna zvijezda avanture!

Foto: Nikola Jurković

Vozačka avantura u znaku Škoda 4×4 modela pokazala je jake tržišne adute češke marke za predstojeće razdoblje…

Vozačke avanture u pravcu juga, uvijek su sigurna oklada kako će donijeti puno toga zanimljivog. Škoda 4×4 Experience avantura donijela nam je doživljaj najboljeg iz Mlade Boleslav. Bili su tu redom Škoda Superb, Superb Scout, Karoq, Kodiaq i kao šlag na tortu – Škoda Enyaq RS iV.

Vožnja iz Zagreba krenula je s provjerenim i dobro poznatim akterom među velikim obiteljima. Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG još jednom nas je posjetila zašto je omiljen izbor brojnih obitelji i poslovnjaka. Izražen osjećaj sjedenja i provjerena motorizacija, uz obilje prostora jednostavno su aduti pred kojima je teško ostati imun…

Veliki češki SUV na ‘Dalmatini’ se odlično snalazi i pri brzinama od 130-150 km/h doslovno plovi. Osim odlične zvučne izolacije, oduševljava s umjernom potrošnjom (6,9 l).

Dolazak u Lozovicu, donio nam je premještaj u električno doba. Prekrasni pogled na šareno društvo Enyaq modela. Osim standardnog, bio je tu i nova coupe varijanta. A vrhunac priče su definitivno RS izvedbe s 299 KS. S velikim i uvjerljivim modelima Škoda Enyaq krenuli smo put Drniša.

Vožnja električnih modela otkrila nam je njihov potencijal i jednostavnost korištenja. Osim što su iznimno atraktivni, donosi ‘Superb komociju’. Stvarno, jedan od najfunkcionalniji modela na tržištu EV vozila.

Doseg? 400 km prilikom početka starta, kroz vožnje i kasniji dolazak u Šibenik, ostalo nam je 355 km. Dakle, uz normalnu vožnju i korištenje rekuperacije, ove brojke se mogu lijepo sačuvati.

Na Škoda avanturi probali smo i druge modele, a posebno nas je dojmio Škoda Superb 2.0 TSI DSG 4×4 SportLine. Dojmljiva limuzina od 280 KS, ubrzava do 100 km/h za nešto više od 5 sekundi. Ovo je još jedna potvrda koliko Česi igraju ozbiljnu igru i autoindustriju na jedan svoj način obogaćuju. Škoda, sjedni 5!

Foto: Nikola Jurković

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo