Test: Mercedes-Benz X 350d Power 4MATIC, kada lov postane nebitan

Ljubitelji prirode doći će na svoje, još kada tišinu šume zamjeni zvuk V6 motora, osjećaji se miješaju…

Ekipa DriveTeam.hr odvela nas je u jednu prekrasnu avanturu. Vožnja u ranu zoru ne treba nužno biti problem, pogotovo kada znate što vas čeka kroz ostatak dana, a društvo vam pravi nova Mercedes-Benz X-klasa u V6 izdanju. ‘Relax mode’ odmah je aktiviran…

Postoje vozila koja s lakoćom bude adrenalin, vozila koja zrače pustolovinom. Neki su taj duh desetljećima gradili, dok su neki taj proces preskočili i odmah završili u odabranom društvu. Ne, nije Mercedes-Benz X-klasa preko veze ili na lijepe oči dobila naše simpatije. Uostalom, povijest marke iz Stuttgarta sugerira na puno priča s blatnjavih puteva.

foto: Hrvoje Grguljaš

Čuvena G-klasa napunila je više od 40 godina, a naš X tek je na početku. Svijet je ostao u šoku kada je Mercedes-Benz kako će u svoju ponudu uglazbiti i pick-up model. Razvoj se strašno brzo odvijao, djelomično je i razlog pomoć inženjera iz Renault-Nissan alijanse. Nije tajna kako je X-klasa izrasla dobrim djelom na formi Nissan Navare, ali na tome priča staje.

Mercedes-Benz X-klasa dostupan je kod nas u pogonskoj izvedbi 250d i onoj koju smo mi secirali – 350d.

Kako smo se proveli na šumskim putevima, provjerite u nastavku.

Boravak u gradskim uvjetima nije problem, iako su dimenzije parking mjesta sugerirale kako nam nije mjestu tu. Zašto? Mislimo da je dovoljno reći kako je X-klasa dugačka 5,34 m. Zato smo s nestrpljenjem dočekali drugo jutro i našu avanturu u sjeveroistočnom djelu Hrvatske. Poziv gospode iz lovačke udruge – LRUVDR ”Vidra” iz Pitomače nismo mogli odbiti.

Nastavak testa pročitajte ovdje.

foto: Hrvoje Grguljaš
video: Ivan Bystryakov
Test prenesen od: DriveTeam.hr

Komentari